I moskusens rike

I flere år har jeg hatt drøm å om å få oppleve Dovrefjell i høstprakt. Endelig åpnet det seg en mulighet og i midten av september satte en fotokamerat og jeg kursen mot moskusens rike.

Sosiale medier vitnet om at høstfargene var på sitt vakreste i Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark før avreise. Det var derfor to forhåpningsfulle fotografer som tøffet oppover Gudbrandsdalen med moskus i blikket.

Hovedmålet for turen var å oppleve et møte med kongen av Dovre – moskusen. Det viste seg ikke å være så enkelt, og det ble mange timer med vandring og speiding uten hell. Den første dagen i moskusen rike gav dårlig uttelling.

Vårt første møte med Dovre ble også årets første møte med Kong Vinter. Et lite snølag hadde lagt et tynt teppe over landskapet. Men det var kortvarig. En varm og intens fønvind fra vest fjernet raskt sporene etter vinterens snarvisitt.

Med et annet utgangspunkt ble dagen derpå langt hyggeligere. Vi fikk moskusen på fotohold ved flere anledninger. På veien opp gjennom Gudbrandsdalen hadde vi drømt om moskus foran et snøkledt Snøhetta, men så heldige var vi ikke denne gangen.

Dovrefjell er et smykke av et fjellområde på høsten, så lysten på å dra tilbake til moskusens rike er stor. Kanskje blir neste møte med kongen av Dovre mens kulda biter i kinna og snøen sveiper over landskapet….

Legg igjen en kommentar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.