Dovrefjell – fjellrevens rike

Første helga i august pakket jeg fotosekken og satte kursen nordover mot Dovrefjell. Drømmen var å få et nærmøte med  den gamle karakterarten i høyfjellet – fjellreven.

Etter at det ble startet med utsetting av fjellrev på Hardangervidda, har jeg lenge hatt en drøm om å oppleve den gamle karakterarten i høyfjellet i mitt eget fylke. Men etter å ha brukt en del tid på å lete etter fjellrev på Hardangervidda, måtte jeg innse at vidda er veldig stor, fjellreven er liten og det er få individer der, så sjansen for å oppleve den på nært hold i mine nærområder er foreløpig liten. Derfor valgte jeg å prøve lykken lenger mot nord, på Dovrefjell – i fjellrevens rike.

Legg igjen en kommentar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.