Haukugle i Vinje

_DSC9148Helga før påske oppdaget jeg et haukuglereir i Vinje.

En skitur fra hytta i Vinje førte meg ved en tilfeldighet til et haukuglereir. Vi stoppet et par minutter for å ta en kort hvil før vi skulle ta fatt på noen bratte bakker. Svigerfar begynte å fantasere om hva den gamle, tørre furua som stod foran oss lignet på for ungene. Da jeg tok tørrtreet i nærmere i øyesyn, så jeg at det var et større hull under toppen. Jeg tok fram den lille kikkerten jeg hadde i lomma, men jeg klarte ikke å se om det var noe i hullet. Rundt åpningen i stammen hang det noen fjærrester. Nysgjerrigheten førte meg bort til den flere hundre år gamle furua. Jeg hadde en gang lest at ugler kunne titte ut dersom man kloret litt på stammen. Jeg gjorde som jeg hadde lest og plutselig fløy en haukugle ut av hullet og satte seg i et tre et lite stykke unna. I et annet tre oppdaget jeg en annen haukugle. Det var selvfølgelig hunnen som lå på reir og hannen som satt i tretoppen. For ikke å forstyrre mer en vi hadde gjort, begynte vi på motbakkene som lå foran oss.

Søndag tok jeg turen tilbake for å se til uglereiret. Da så jeg tydelig i kikkerten at hunnen lå på egg i reiret. Hannen fant jeg til slutt i ei furu. Denne gangen var 600mm med og jeg fikk tatt et par bilder før jeg lot uglene få være i fred. Det skal bli spennede å se om paret får fram noen unger i løpet av våren.

_DSC9084

Legg igjen en kommentar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.