Liv i ugleskogen

Søndag tok jeg turen tilbake til ugleskogen for å se hvordan det hadde gått med haukuglefamilien. 

Det lå fortsatt mye snø i ugleskogen og det vekslet mellom snø og vassblaute myrer, men heldigvis bar vårsnøen meg og en tunglastet sekk. Det ble likevel en svett tur innover mot haukuglefamilien. Da jeg nærmet meg reiret, begynte uglene å varsle. I rekordfart krøp jeg inn i det medbrakte pop-up-teltet. Det roet uglemor og uglefar.

_DSC2684

På en av greinene i den gamle, vridde reirfurua satt det et nøste av en ugleunge. Hadde uglemor kun fått fram en unge? Heldigvis stakk en annen ugleunge hodet ut av reirhullet i vårsola. Etter en times tid kom ugle nummer tre klatrende opp stammen på reirtreet og satt seg på en avbrutt grein et par meter over skogbunnen. Mens jeg satt og studerte nøstene, kikket plutselig to ugler ut av hullet i den gamle furua. Nå var de fire ugleunger.

_DSC2487

_DSC2639

_DSC2619

_DSC2636Utpå dagen hørte jeg en eller to ugleunger til som ropte etter mat fra noen skjeggete graner litt lenger unna. Det var gøy å se at de stod bra til med haukuglefamilien og at uglemor og uglefar hadde fått frem fem-seks nøster.

_DSC2666

_DSC2694

Legg igjen en kommentar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.